Serije Profila     >     Od Stakla     >     Laminirano Staklo

Laminirano Staklo

Laminirano staklo je vrsta sigurnosnog stakla. Dobija se kada se dva ili više slojeva stakla, između kojih se nalazi specijalna folija sa visokom UV zaštitom koja prilikom loma staklo drži u komadu, spoji u jednu kompaktnu celinu pod visokim pritiskom i temperaturom u peći za laminiranje.

Izuzetak u korišćenju laminiranog stakla je primena takvog stakla u eksterijeru. Ukoliko se laminirano staklo sa folijom koristi za eksterijer nužno je zaštititi rubove stakla od vremenskih uticaja jer u protivnom postoji mogućnost naknadne delaminacije stakla.

Laminirano staklo je visokoprianjajuće i elastično. Smanjuje UV zračenje i reflektuje toplotu, apsorbuje zvuke, otporno je na koroziju i atmosferske uticaje.Ima višestruku primenu – kao podna, pregradna ili zaštitna površina. Pogodno je za ostakljivanje stambenih zgrada, poslovnih objekata (pošte, menjačnice, banke), podruma, krovnih konstrukcija, ograda, izloga, akvarijuma, ribnjaka, kao i za dekorativno ostakljivanje jer PVB-folija može biti prozirna ili u boji.Struktura laminiranog stakla omogućava visok nivo zaštite Vaše imovine, zaštitu od povreda i potpunu bezbednost kod ostakljivanja iznad glave (nadstrešnice, stakleni krovovi, podovi).

Juginus proizvodi kvalitetno laminirano staklo koje zadovoljava propisane sigurnosne standarde.