Proizvodi     >     Od Aluminijuma     >     Komarnici

Aluminijumski Komarnici - spadaju u tradicionalni način zaštite prozora ili vrata od dosadnih insekata. Okvir komarnika od valjanog ili extrudiranog aluminijumskog profila obezbeđuje stalnu zategnutost mrežice, u ponudi su standardno u beloj, braon, sivoj boji i imitaciji drveta (renolit folije). Mrežica je izrađena od staklenih vlakana prevučenih PVC-om sa niskim toplotnim stepenom razvlačenja, otpornih na kidanje i koroziju, dugotrajna je, a u ponudi je crne ili sive boje.

Ovaj tip komarnika je pogodan za sve vrste prozora zajedno sa atipičnim oblicima i omiljen je zbog jednostavnog održavanja i manipulacije. Komarnici sa čvrstim okvirom za vrata su u suštini druga okretna vrata sa okvirom od aluminijumskog valjanog ili presovanog profila sastavljenog pomoću spoljašnjih ili unutrašnjih (nevidljivih) ugaonih spojnica.

Komarnici za vrata se mogu montirati sa samozatvarajućim šarkama, zaštitnom letvom protiv kidanja nogom i ostalim dopunama. Mogu biti sa ili bez štoka.

Rolo komarnici se smatraju modernim trendom u oblasti zaštite unutrašnjeg prostora od dosadnih insekata. Rolo mreža se kreće kroz vodilice, opremljene četkicama zbog savršenog dihtovanja, namotava se na osovinu postavljenu u aluminijumskoj horizontalnoj kutiji. Napravljena je od kvalitetnog materijala (fiberglass) te je otporna na sve vremenske uslove i godine eksplotacije. Spuštanje i dizanje mreže je olakšano pomoću specijalne osovine sa oprugom, koja može biti po želji opremljena kočnicom za još bolji hod mrežice kroz vodilice.

Upravljanje rolo komarnicima može biti ručno ili automatski - elektro motorom, putem daljinskih komandi.

Rolo komarnik se izrađuje u sledećim varijantama:

• Rolo komarnik za prozore - pravi se od aluminijumskih plastificiranih elemenata, može se montirati na već postojeće prozore kao nadogradnja ili zajedno sa roletnom u istu kutiju.

• Rolo komarnik za vrata - montira se samo kao nadogradnja na postojeće prozore sa ili bez PVC, aluminijumskih roletni. Rolo komarnik sa bočnim namotavanjem koristi se za vrata kao jednodelni rolo komarnik i dvodelni rolo komarnik. Rolo komarnik kod kliznih vrata zahteva malu nadogradnju rama.

• Fiksni komarnik za prozore - takođe se montira sa spoljašnje strane ali nema mogućnost povlačenja i privremenog sklanjanja sa otvora. Okvir fiksnog komarnika izrađen je od plastificiranog aluminijuma.